(035) 5255531 | 06-41907997 | koetze21@zonnet.nl

Beatrix Drum&Bugle Corps


Beatrix’ Drum and Bugle Corps is opgericht in 1946 als Tamboer en Pijperkorps Beatrix. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen gemaakt. In 1969 was Beatrix’ een marching band, namelijk de Beatrix Band. In 1975 keek Beatrix’ al naar de andere kant van de oceaan en ging het korps touren in Alberta, Canada. In 1975 ging het korps voor het eerst naar Amerika en in 1979 vloog het corps weer naar de andere kant van de oceaan, ditmaal om mee te doen bij de Drum Corps International wedstrijden. In 1983 transformeerde het corps naar Drum Corps en veranderde de naam in Beatrix’ Drum and Bugle Corps. Beatrix’ is één van de top korpsen in Nederland. Het korps blijft vernieuwen en volgt de veranderingen van Drum Corps International op de voet. Naast 1979 ging het corps ook in 1988, 1991, 2000 en 2004 naar Amerika. In de zomer van 2008 heeft Beatrix’ voor de zesde keer deelgenomen aan de wedstrijden van DCI en dit was erg succesvol. Beatrix’ is Internationaal kampioen geworden en heeft voor het eerst in haar historie de finals (top 12) gehaald.

HEDEN

Beatrix’ behoort nog steeds tot de top van Nederland en Europa. De meest recente titel behaalde het corps in 2008, toen won het de Nederlandse Kampioenschappen en behaalde het korps de zilveren medaille tijdens de Europese Kampioenschappen. In 2011 mocht het corps wederom een zilveren medaille mee naar huis nemen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Beatrix’ presenteert zich niet alleen op voetbalvelden. Diverse taptoe terreinen in Nederland en Europa zijn de revue gepasseerd. Zo is het korps meerdere malen Open Dutch Champion geworden tijdens de Open Dutch Showcorps Championships te Assen en heeft het meerdere kampioenstitels op zak die behaald zijn tijdens de vele WMC kampioenschappen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, dan kunt u dit altijd vragen aan de manager van het Beatrix’ Drum & Bugle Corps via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.